juni 11, 2018

EERSTE SEAFOODFESTIVAL IN HASSELT SLAAT ZIJN TENTEN OP AAN KANAALKOM

by SeafoodFestival in Uncategorized

Zot van zeevruchten? Noteer dan met stip zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 in jouw agenda. De kanaalkom vormt er dan het meer dan toepasselijke decor voor de eerste editie van het Seafoodfestival. Gedurende twee dagen kan je er genieten van het lekkerste dat de zee te bieden heeft.

Het idee ontsproot aan de breinen van organisatorische duizendpoot Jan Smets van SUC6 events uit Alken en Fa Velghe, zaakvoerder van El Chiringuito, het zomerse terras aan de Kanaalkom.“Foodtruckfestivals schieten als paddenstoelen uit de grond, maar als zeevruchtenliefhebbers blijven Fa en ik er vaak letterlijk en figuurlijk op onze honger zitten”, vertelt Jan Smets. “Met de zowel prachtige als treffende locatie aan de Hasseltse jachthaven ter onze beschikking, kreeg het idee voor het Seafoodfestival vlug vorm.”

LEKKERNIJEN AAN DEMOCRATISCHE PRIJZEN

Volgens de organisatoren heerst rond zeevruchten nog steeds het idee dat het prijzige delicatessen zijn. “Een misvatting die we willen doorbreken met het Seafoodfestival. Gedurende twee dagen serveren we voor ieder wat wils. Dat gaat van kleine bereide hapjes tot grote zeevruchtenschotels.” Voor de schotels moet je wel reserveren. Dat kan via de website www.seafoodfestival.be/zeevruchtenschotels. “Kortom, iedereen is welkom”, klinkt het bij Jan en Fa. “En wees nu eerlijk, wie heeft er geen zin in het lekkerste uit de zee? Samen met vrienden, een lekker glas en zicht op de aanmerende schepen in de jachthaven. Genieten!”

MEEGROEIEN MET NIEUWE BUURT

De organisatie ziet het nieuwe initiatief op lange termijn uitgroeien tot een vaste waarde. “Het Seafoodfestival past perfect binnen de stadsontwikkelingsinitiatieven die gaande zijn in Hasselt”, klinkt het. “Het nabijgelegen woon- en winkelcomplex Quartier Bleu combineert stad met groen en biedt binnenkort een brede waaier aan ontspanningsmogelijkheden. Seafoodfestival vormt daarop een mooi aanvulling en maakt samen dergelijke projecten de Kanaalkom op korte en lange termijn een aangename plek om te vertoeven.”